Gitterrist av stål

 • Stabil og sterk konstruksjon

 • Flere bruksområder, for eksempel til gangbroer og plattformer

 • Dimensjoner justeres og kuttes etter ønske

 • Utmerket korrosjonsbeskyttelse med varmforsinking

 • Sklisikker

Gitterrist er et produkt vi tar for gitt. Vi går og kjører på den uten å reflektere over at den er der. Likevel er gitterrist stort sett overalt i de fleste miljøer. Et inngangsparti utenfor butikken eller jobben, fasadekledning i parkeringshuset eller over en renne for vann og skitt.


Når du bestiller gitterrist, er det flere ting du bør vurdere. Hvilke belastninger skal den tåle? Hvordan skal den monteres? Vi hjelper deg med å finne den rette løsningen og tilbyr et stort utvalg av gangbare og kjørbare gitterrister. Vi formkutter i størrelse, gir det kantstål og varmforsinker om nødvendig. Den formkuttede gitterristen lages gjerne med pressrist som gir best presisjon og symmetri.

BRUKSOMRÅDER

 • KJØRBAR GITTERRIST

  Alle gitterrister er til en viss grad kjørbare, men det er stor forskjell mellom biler og lastebiler. For å kunne velge riktig rist type er det derfor avgjørende å finne ut hvilke laster, mål på trykkflate ( f.eks. hjultype ) og hvilken kjøreretning som gjelder i ditt tilfelle.

  Les mer
 • SAGTANNET GITTERRIST

  Ved hjelp av sagtannet rist kan risikoen for å skli minimeres. Dette er spesielt nyttig i områder med forurensning av fett og olje, og hvor det er fare for isdannelse.

  Les mer
 • MOT FALLENDE GJENSTANDER

  Det er mange grunner til at du ønsker å forhindre at gjenstander faller gjennom gulvet. Det kan hende at smuss og grus må falle gjennom, mens gjenstander må fanges for ikke å skade noen. Det er krav fra arbeidstilsynet at den kule på diameter 15mm ikke skal falle igjennom der det jobber folk under.

  Les mer
 • PRESS-RIST FOR LAGER

  Vi produserer gitterristmoduler tilpasset lagerhyller og pallereoler. Gulvet er dimensjonert for å oppfylle kravene til lastevekter og produseres etter kundens ønsker.

  Les mer
BRUKSOMRÅDER

VÅRE GITTERRIST TYPER

PRESS-INN RIST

I Europa er press-inn rist den vanligste gitterrist typen og blir mer og mer vanlig også i Norge, hvor vi også har oppdaget fordelene med det. Når press-inn rist produseres, presses flatt jern for både støttestål og bærestål sammen. Flattjernet er laget av stål, rustfritt stål eller aluminium. Funksjonen er den samme som press-sveiset rist, men press-inn rist gir best symmetri og presisjon. Med press inn rist kan du få sagtanning på både tverrstålet og støttestålet og få maksimal sklisikring, i motsetning til press-sveiset gulv der bare bærestålet kan fås med tenner. Eurostair produserer risten i ønsket størrelse og i et stort utvalg av maskestørrelser og bærerstålhøyder.

PRESS-SVEISET RIST

Press-sveiset rist brukes til gangbroer, trinn, gulv, gjerder, gulv og plattformer, for å nevne noen områder. Det produseres ved å trykke ned vridde runde stenger og sveise dem sammen elektrisk i bærestengene. For bedre antislipebeskyttelse kan bærestålet sagtannes og det tvinnede tverrstålet gir også en liten sklisikrings effekt. Funksjonen er ellers den samme som et press-inn rist. Det som skiller dem er fremstillingsmetoden, presisjon og utseende. Eurostair produserer gitterrister i ønsket størrelse eller som standardstørrelse med et stort antall ulike maskevidder og bærerstålhøyder.

FULLPRESSRIST

Mange velger fullpress-inn rist for utseendets skyld. Den passer perfekt som tak, fasadekledning, ventilasjonsgitter og solbeskyttelse. Den er laget av stål, rustfritt stål eller aluminium. Ettersom bærestål og tverrstål er like høyt og begge er spaltet opp til halvparten av høyden, har disse dårligere bæreevne sammenlignet med vanlig press-inn rister.

INSPIRASJON

Vi bruker informasjonskapsler for å få nettstedet til å fungere på en god måte for deg. Ved å fortsette å surfe godtar du at vi bruker informasjonskapsler. Hva er informasjonskapsler?