Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Vi har samlet svarene på de vanligste spørsmålene angående produktene våre ett sted. For mer spesifikke spørsmål, ring eller mail oss.

Jeg trenger et "barnesikkert" rekkverk, hva betyr det?

Et barnesikkert rekkverk i en trapp skal være minst 900 mm høyt og ikke ha vertikale åpninger større enn 100 mm. Husk også at rekkverket ikke skal inneholde horisontale deler som kan medføre klatring! Hvis du vil ha en helt barnesikker trapp, bør du heller ikke ha større avstand enn 100 mm mellom trinnene.

Kan jeg montere Eurostair-trappen min selv?

Ja, du kan normalt montere trappene selv! Du trenger ikke spesielle ferdigheter eller spesialverktøy. Monteringsanvisning er tilgjengelig fra oss. Se gjerne monteringsanvisningene her på nettsiden.

Kan jeg bestille en trapp med tresteg fra dere?

Ja, du kan kjøpe trappene våre med mange forskjellige trinn, inkludert tresteg.

Hvorfor brukes høyfaste moderne stålmaterialer i trapper?

Spiraltrapper er et gammelt håndverk. I løpet av forrige århundre ble trappene bygget etter helt andre kravspesifikasjoner og i vanlig "bonnjärn". Eurokoder og sikkerhetsfaktorer krever mye, og vi jobber derfor med passende materialer som kan oppfylle disse kravene. Med moderne høyfast stål og konstruksjonsmessig optimaliserte design har vi tatt trappekonstruksjon og produksjon til et nytt nivå. At vi med våre smarte materialvalg får med miljøvennligheten, gjør valget enkelt.

Hva er kravene til en spiraltrapp?

Kravene defineres alltid ut fra bygningens klassedefinisjon. Det er kravene til bærekraft som styres av nasjonale tilføyelser fra Eurocodes. Rekkverksshøyder kan variere for forskjellige bygningsklasser. Trappens utforming styres ofte av hva trappen skal brukes til. Som et resultat kan døråpninger kontrollere trapperadier i en evakueringssituasjon. Frihøyde i trappeløp og under trappeløp er viktig for hvordan trappene må utformes geometrisk. Trinnhøyde og trinndybde bestemmer hvilken trappevinkel trappeløpet vil ha. Trinndybden forteller deg hvor god spiraltrappen vil være å gå i. Spesielt når du beveger deg ned trappen. Dette betyr at du med små trinndybder bare vil kunne bruke hælen på foten til å gå på. Vi styrer alltid starten og slutten av trappen ved å vinkle reposet. Som et resultat er vi i stand til å opprettholde en god trinndybde på spiraltrappen.

Tar dere utgangspunkt i design eller funksjon?

Når vi jobber med trappene våre, ser vi alltid trappen som en helhet. Funksjonen er her i Skandinavia den viktigste ingrediensen, mens sør-europeere ofte ser på design som den viktigste. Vi prøver med de mer eksklusive trappene å gjøre begge deler. Funksjon gjennom en solid konstruksjon og design gjennom smarte gjennomtenkte detaljer. Målet vårt med spiraltrappen er å holde den runde fine formen og la den gå igjen på utsiden av trinnenen. På denne måten får vi en fremtredende rundhet og ingen rette vinkler som mange av konkurrentene våre har valgt. Vår 3D-bøyde runde og fine håndløpere er enda et eksempel.

Hvor viktig er detaljene i en trappekonstruksjon?

Detaljene er Alfa og Omega. For eksempel er det viktig at hånden kan gli langs håndløperen uten å stoppe i skjøter eller skarpe kanter. Trinnene må være trygge og sklisikre. Detaljene er ofte det som skiller forskjellige produsenters produkter. Kunnskapen om en akseptabel løsning for oss i Eurostair ligger ikke bare i den tekniske løsningen, men også i følelsen designen gir til de som skal se på produktet dag etter dag. Vårt utviklingsteam jobber kontinuerlig med å utvide vårt produktsortiment for å møte morgendagens kunder og etterspørsel. Vi inkorporerer ofte spesialløsninger for våre kunder i kombinasjon med standardproduktet. Kundene våre setter stor pris på det; litt egenart varmer alltid. Mer rasjonell produksjon, mer bruk av moderne stålmaterialer, designforbedringer, tilpasninger til spesifikke behov osv. er stadig på agendaen for utviklingsteamet.

Hvordan monteres en Eurostair spiraltrapp?

En en etasjes spiraltrapp er bygget i dag med et senterrør der repos skrus mot røret og deretter vatres og festes til fasaden. Trinnene skrus deretter på midtrøret. Rekkverksstolper festes deretter på utsiden av trinnet og kobler dermed trinnene til en fagverkskonstruksjon med stabilitet og bæreevne. Rekkverkstolpene bærer deretter rekkverkfyllingen med metallplater eller stigbøyler. En håndløper laget av passende materiale monteres deretter på gelenderstolpene. Eventuelle trinnflater monteres til slutt (For treflater). Moderne trapper er ofte bygget i høyfast stålmaterialer som gir lavere vekter og dermed lavere miljøpåvirkning i alle prosesser fra produksjon, overflatebehandling og transport. Våre trapper er blandt markedets enkleste og raskeste å montere. Man trenger bare et fåtal verktøy for å montere en Eurostair-spiraltrapp!

Kan jeg installere belysning i trappene til Eurostair?

Ja, det går veldig bra. Håndløpere og trinn kan utstyres med belysning og da helst RGB led for fargesetting. Vi jobber med forskjellige LED-lyskilder som gir diskret installasjon og spennende belysning. Kontakt oss for hvilke muligheter som finnes for ditt spesifikke prosjekt.

Er spiraltrappene deres for både innendørs og utendørs bruk?

Ja, du kan bruke våre Standard- og Premium-trapper både innendørs og utendørs. Konsept trappen er en eksklusiv trapp beregnet kun for innendørs bruk.

Hvilke spiraltrappsmodeller finnes i deres sortiment?

Det er tre forskjellige modeller av spiraltrapper. En standardmodell som primært brukes til industrielle og rømningsformål. Premium-modellen vår er primært ment for innendørs bruk, men kan også brukes utendørs. Vår tredje modell Concept, er en trappemodell som er en tilpasset for innendørs bruk.

Hvilke trinnhøyder kan du velge for din spiraltrapp?

Spiraltrappen kan bygges med trinnhøyder fra 150 til 200 mm. Trinnhøyden, sammen med trinndybden, er med på å bestemme trappevinkelen. Trappens frie høyde (min. 2000 mm) kan være vanskelig å opprettholde hvis trinnhøyden blir satt lavt.

Hva brukes spiraltrapper til?

Spiraltrapper brukes til rømningsveier, industrielle trapper, innetrapper for å takle nivåforskjeller mellom repos. Som rømningsvei monteres spiraltrapper vanligvis på utsiden av eiendommen. Industrielle spiraltrapper blir bygget både inne og ute og håndterer ofte gangveier og nivåforskjeller mellom forskjellige innemiljøer. Premium-trapper og Concept-trapper takler vanligvis innendørs nivåforskjeller og blir dermed sentrale deler av rommene. Vi kaller Concept Stairs et designet møbel.

Når bør man velge spiraltrapp fremfor rettløpstrapp?

Generelt kan det sies at en spiraltrapp ikke skal brukes som hovedvei i et offentlig miljø. Dette er fordi det kan være trangt og vanskelig å møte noen andre i trappene. I slike tilfeller er det bedre å velge en rettløpstrapp fremfor en spiraltrapp. En spiraltrapp er i stedet best egnet som en alternativ rute eller når et mindre antall mennesker bruker den. En spiraltrapp sparer imidlertid plass og tar mindre gulvplass enn en rett trapp, noe som betyr at det kan være fordelaktig å ha en spiraltrapp hvis det er trangt om plassen.

Hva kjennetegner Eurostair Standard spiraltrapp?

Eurostairs standardmodell er bygget av standardkomponenter, og håndverket er begrenset til detaljer og dimensjonale tilpasninger av repos og innfestinger. Trappen er produsert i et volum av industriproduksjon med høy grad av automatisering. Trappene leveres normalt i galvanisert design, men kan også pulverlakkeres eller dupleksbehandles. Prisen er lav.

Hva kjennetegner Eurostair Premium spiraltrapp?

Eurostairs Premium-modell er delvis produsert av standardkomponenter fra lager, men det er også en solid håndverksproduksjon av rekkverksdetaljer og reposer. Overflatebehandlingen er vanligvis en pulverlakkering med sinkgrunning etterfulgt av et ekstra lag med pulverlakk. Prisen er høyere.

Hva kjennetegner Eurostair spiraltrapp eksklusive? (Consept spiraltrapp)

Eurostairs eksklusive spiraltrapp er et produkt som produseres individuelt i henhold til håndverksprinsipper. Valgene er enorme og kravene til design og kvalitet er høye. Materialvalg, detaljer og identitet preger spørsmålene fra våre kunder om vår eksklusive trapp.

Vi bruker informasjonskapsler for å få nettstedet til å fungere på en god måte for deg. Ved å fortsette å surfe godtar du at vi bruker informasjonskapsler. Hva er informasjonskapsler?