Tilvalg til standard spiraltrapp

Vi bruker mange standardkomponenter for å oppnå en effektiv produksjon hvilket resulterer i både en god pris, og høy kvalitet. Naturligvis bygges trappene tilpasset spesifikt til deres formål og ønske.

Delene en Eurostair spiraltrapp består av, går å få i flere ulike utførelser. Våre tilvalg for de ulike komponentene i spiraltrappen kan du lese mer om under hver kategori nedenfor.

Trinnoverflater

Trinnet er en av de delene av en spiraltrapp som slites mest. Det må derfor produseres med en funksjon for å bevare sklisikkerhet og opprettholde en lang levetid for produktet. Våre trinnmodeller er egnet for mange områder innen industri, kontorer, handel og offentlige bygninger.

Det er flere forskjellige trinnflater å velge mellom. Utendørs brukes gitterrist ofte som trinnoverflate fordi det gir best sklisikkerhet og slipper gjennom regn og snø.

Som trinnoverflate innendørs kan du med fordel velge treoverflate eller teppe i trinnet for mykere og roligere trapp. En innendørs trapp leveres normalt i pulverlakkert design. Se våre RAL-fargekart for valg av farge og glans.

PRESSVEISET GITTERRIST 33X50

33x50 mm er vårt standard trinn, og passer til de aller fleste bruksområder hvor man ønsker bra gjennomslipp. Snø faller lett gjennom og den gir bra sklisikring.

PRESS-INN GITTERRIST 33X11

Trinnoverflaten produseres av press in rister med tettere maskevidde, 33x11. Pres in ristene har flattstål i begge retninger. Det er mulig å ha både tverrstål og bærestål tannet.

Press-inn gitterrist 33x33

Trinnoverflate laget av pressrist med en maskestørrelse på 33 x 33 mm. Pressristen har flatt stål i begge retninger.

Press-inn gitterrist 33x11 (enkel serratert)

Enkelt tagget pressesveiset rist med en maskestørrelse på 33 x 11 mm. Pressristen har flatt stål i begge retninger.

Press-inn gitterrist 33x33 (dobbel serratert)

Dobbelserratert trinnoverflate av pressrist med en maskestørrelse på 33 x 33 mm. For maksimal sklisikkerhet er både tverrstål og bærestål tannet.

TÅREPLATE

Tåreplaten er helt tett med ett tåremønster som gir middels sklisikring innendørs. Den er lett og holde rent fra rusk og vann.

STÅLPLATE

Steg i stålplate med forsenking klargjort for å kunne legge f.eks. vinyl eller treverk. Maksimal forsenking er 20mm.

Hullrist

Hullrist som trinnflate med dreneringshull Ø8 mm og stansede hull Ø10 mm for økt sklisikkerhet.

TRETRINN EIK

Trinnramme lik de øvrige modellene med tverrstabilisatorer for å forankre tretrinnet fra undersiden. På bildet ser du et trinn i eik. Kontakt oss for mer informasjon om hvilke tretyper vi kan tilby.

TRETRINN VALNØTT

Trinnramme lik de øvrige modellene med tverrstabilisatorer for å forankre tretrinnet fra undersiden. På bildet ser du et trinn i valnøtt. Kontakt oss for mer informasjon om hvilke tretyper vi kan tilby.

Rekkverk

I vårt standardsortiment er det 5 standard rekkverk. Trappestolpen består av stolper i U-profil 30x32x30 mm. Du velger rekkverksmodellen som er best egnet for miljøet trappene skal brukes i. Våre rekkverk dekker et bredt spekter fra industri til offentlige miljøer.
For at rekkverket skal være helt barnesikkert, må horisontale åpninger i rekkverket ikke overstige 100 mm.

INDUSTRIREKKVERK

Vårt industrirekkverk består av U-profiler med mål 30x32x30mm. De har en viktig funksjon i trappens horisontale og vertikale stabilitet da de er festet både mot 2 trinn og håndløperen. Stolpene monteres enkelt fra innsiden av trappen.

BARNESIKKERT REKKVERK MED BØYLE

Det barnesikre rekkverket består av stolper i U-profil hvor en bøyle er sveiset fast på begge sider for å gi maksimal 100mm åpning horisontalt i rekkverket. Med disse barnesikre stolpene i rekkverket kan trappen brukes i ulike miljøer. De barnesikre stolpene monteres, på samme måte som industristolpene, fra innsiden av trappen.

BARNESIKKERT REKKVERK MED STOLPER

Rekkverket består av tettere U-profiler for å få trappen barnesikker. Stolpene har maksimalt en åpning på 100mm som gir barnesikkerhet i trapp og på repos.

REKKVERK MED KNELIST

Knelist brukes for å forbedre et standard industrirekkverk- Knelisten er av flattjern som festes i industrirekkverket. Denne rekkverksmodellen regnes ikke som barnesikker da åpningene i trappen overstiger 100mm.

REKKVERK MED TO KNESLISTER

Likt rekkverket med en knelist men hvor det i steden er to knelister festet i industrirekkverket. Denne type rekkverk brukes først og fremst for å forbedre et standard industrirekkverk. Som forrige er knelisten av flattjern som festes i industrirekkverket.

Repos

Avstigningsrepo avslutter trappene på toppen og er utformet slik at den gir en rotasjon av trappen slik at utgangen ender i en fornuftig utgangsretning. For lange trapperom er det mulig å legge et  hvilerepos for å tilrettelegge for en  pause når du går i trappen. Du kan velge materialtype for repos.

Rekkverket er som resten av trappene med stolper for industri eller barnesikker design. For store repos må reposene monteres på fasaden med braketter før sentrumsrøret monteres på reposet. Trappene er selvfølgelig bygget spesielt for din eiendom, med reposvinklene som trengs for å tilpasse nedstigningen til den utgangsretningen du ønsker.

SPIRALTRAPP AVSTIGNINGSREPO

Avstigningsrepo kalles det reposet som festes til en fasade. Våre avstigningsrepo finnes i flere ulike utførelser og vinkler tilpasset din bygning.

HVILEREPOS SPIRALTRAPP

Hvilerepos finnes mellom ulike trappeløp om trappen har flere. Høye trappeløp kan kompletteres med et hvilerepos for å møtes og for å hvile.

TILKOBLINGSTRINN

Tilkoblingstrinn brukes i stedet for avstigningsrepos når man vil feste seg til et eksisterende bjelkelag. Tilkoblingstrinnet har en forhøyning i bakkant for å kunne festes til bjelkelaget. Her er det viktig å vite bjelkelagets tykkelse så tilkoblingstrinnet kan festes.

Håndløper

Håndløperen i en Eurostair spiraltrapp produseres med en moderne 3D bøyemaskin. Du finner ingen skarpe skjøter eller utstående beslag på våre håndløpere. Vår konstruksjon er nøye gjennomtenkt for å gi trappene den beste funksjonen.

Håndløperen består av håndlederseksjoner som spenner fra 3 - 5 trinn og er montert mot rekkverkstolpene. For tilkobling av håndløperen brukes en unik og lett montert skjøtehylse som er plassert på innsiden av håndløperen. Det gir en stabil og enkel rørfuging med knapt merkbare skjøter. Dette lar deg følge håndløperen med hånden uten å måtte gi slipp når du går opp trappen.

Håndløperen avslutter med å gå ned til trinnet som en stolpe og deretter festet til underlaget. Nederst på føringen er en justerbar fot som er forankret til bakken eller gulvet for å justere det første trinnet.

VARMFORSINKET HÅNDLØPER

Håndløperen er av sømløst rør med diameter 42,2mm og 3mm godstykkelse. Den kan varmforsinkes, pulverlakkeres eller varmforsinkes og pulverlakkeres. Stolpen er av en U-profil med målene 30x32x30mm og håndløperen monteres mot stolpen med M6 bolt og mutter.

PULVERLAKKERT HÅNDLØPER

Overflatebehandling av trappen bestemmes ofte avhenig av om den skal stå inne eller ute. For beste korrosjonsbeskyttelse jobber vi alltid med en to trinns prosess med hensyn til pulverlakkering. Først et lag med zinkprimer for et enkelt rustbeskyttende lag og bedre overflate finish før vi legger på pulverlakk i ønsket standard RAL.

HÅNDLØPER PÅ SENTRUMSRØRET

For spiraltrapper som har stor radius, kan en håndløper på sentrumsrøret gi en ekstra trygghet når man skal gå i trappen.

EKSTRA HÅNDLØPER VARMFORSINKET

Den ekstra håndløperen gir en ekstra støtte for blandt annet barn og plasseres på innsiden av rekkverksstolpene i en høyde på 800/900mm. Håndlederen er av sømløst stålrør Ø42,4 og 3 mm tykkelse.

EKSTRA HÅNDLØPER I EIK

Ekstra håndløper i tre kan leveres til alle trapper og repos. Håndløperen er i massivt tre, og har en diameter på 50mm. Indre håndløper i tre kan leveresi ulike treslag. Kontakt oss om du ønsker mer informasjon om hvilke treslag.

EKSTRA HÅNDLØPER I VALNØTT

Ekstra håndløper i tre kan leveres til alle trapper og repos. Håndløperen er i massivt tre, og har en diameter på 50mm. Ekstra håndløper i tre kan leveres i ulike treslag. Kontakt oss om du ønsker mer informasjon om hvilke.

Beskyttende bur

I miljøer der barn er til stede eller der det er fare for uønsket tilgang, velges et valgfritt bur for å forhindre tilgang til spiraltrapp. Som standard produserer vi det som et rundt bur  som er montert på trappene og følger trappens geometri. Vi leverer også bakkemonterte bur som er plassert utenfor selve trappekonstruksjonen.

KVARTBUR

Kavrtburet er vårt standardbur og monteres direkte på trappens konstuksjon og følger spiraltrappen en halv runde. Kvartburet består av gitterristseksjoner og en dørkarm med gitterristdør. Gitterrist seksjonenene monteres direkte på trappens stolper og døren er forberedt for komplettering med ASSA låskasse.

FRITTSTÅENDE BUR

Frittstående bakkemontert bur plasseres på fundament utenfor selve trappekonstruksjonen. Som standard har buret en diameter som er 100mm bredere en trapp, med høyde på 3000 mm. Med påbyggingsseksjoner kan man komme opp i en høyde på 4500 mm el høyere. Buret kan også spesial designes som firkantet.

Vi bruker informasjonskapsler for å få nettstedet til å fungere på en god måte for deg. Ved å fortsette å surfe godtar du at vi bruker informasjonskapsler. Hva er informasjonskapsler?