EN1090 / EN1090 / ISO 9001 / ISO 14001
 69920500      info@eurostair.no    

Tekniske data

Spiraltrapp model EUROSTAIR® har ett helt sentrumrør med gjengede hull for boltinnfesting av trinn og repos. Steg og repos leveres som standard av gitterrist eller tårplate. Avstigningsrepos utformes og produseres etter kundens ønskemål. Rekkverk levereres i industri- eller barnesikkert utseende. Rekkverkets høyde er 1100 mm. Håndledere av stålrør

Trapperadius: 700, 800, 900, 1000, 1100, 1200 mm leveres som standard.

Trappen produseres venstre eller høyresvingt. Trappene kan leveres med beskyttelsesbur som tillegg. Alle trapper leveres i standard utseende varmforzinkede etter klasse SS EN ISO1461, men kan også leveres malte eller pulverlakkerte. Trappene brukes i hovedsak i industrien og som rømningsveier.  Spiraltrapper kan også brukes i andre sammenheng exempel på dette er kontor, boliger og andre offentlige miljøer. I så fall har trappens trinn ofte et annet materiale og leveres med farge.

 

HÅNDLEDERE


Håndledere monteres mot stolpe med M6 bolt. Stolpen er av u-profil med mål: 25 x 30 x 25mm. Håndlederen har en diameter på 42,4mm.

TRINN

Trinnside med innfaset profil og symmetrisk utformet gitterrist gir et penere trinn. Gitterristen har en maskestørrelse på 33 x 50mm

REKKVERKSSTOLPER

Stolpen festes mot trinnets ytterkant med M8 bolt. Hullet i trinnets kantbånd er kraget og gjenget. Stolpene kan monteres fra innsiden av trappen.

BOLT MOT SENTRUMSRØR

M12 bolt skrus inn i sentrumsrøret og trinnet tres på gjennom «nøkkelhullet». Liten innfestningsplate og bolt i høyde med trinnets overkant gjør det lettere å montere samt gir et pent utseende.

NØKKELHULLET

Et enkelt prinsipp som forenkler monteringen drastisk. Lommen mellom gitterrist og bolt gir god plass for fastnøkkel.

HVILEREPOS

Rekkverksstolpene boltes mot hvilerepos med M8 bolt + mutter, avstand senter – senter for stolpene er 300mm. Ved barnesikkert rekkverk utstyres rekkverksstolpene med bøyler som gir maks horisontal åpning på 100mm.

SKJØTEHYLSE

En unik og lettmontert skjøtehylse som gir sterk og enkel skjøt. Sveising behøves altså ikke.

KOBLING AV REKKVERK

I overgang fra trapp til repos kobles håndløperne sammen for beste stabilitet. Bolt M6x20mm med mutter.

FESTE TIL UNDERLAG

Nedre del av håndløper er også støttet mot underlag. Den justerbare foten skal skrus/boltes fast i underlaget etter innjustering.

ALTERNATIVE STANDARDMODELLER

 

 

Gitterrist

Tåreplate
Hullplate

 

Når hvert trinn teller